Güncel

Sanatçılardan açıklama: “Saray yenilecek, sanat kazanacak”

H. Merkezi: 1 Kasım seçimleri öncesinde sanatçı ve aydınlar “Saray yenilecek, sanat kazanacak” diyerek AKP’nin yürüttüğü savaş konseptine karşı HDP’den yana tutum aldıklarını açıkladı.

Aralarında Yasemin Göksu, Nur Sürer, Özcan Alper, İlkay Akkaya ve Vedat Türkali‘nin de yer aldığı 50 aydın ve sanatçı yazılı açıklama yaptı. Sanatçılar, AKP hükümetinin propagandasının yapılmadığı film, dizi ve tiyatro oyunlarının engellediğini ifade ettikleri açıklamalarında, sanat, sanatçılara ve sanat kurumlarına yönelik saldırılara dikkat çektiler.

Açıklamada şöyle denildi: “Hayatın sureti olan sanata kast edenlerin doğrudan hayatlarımıza da kast ettiğini, barış diyenleri ‘katlettiğini’ gördük. Sanatı ve hayatı savunmak için, bizi susturmaya çalışanlara karşı sandıkta HDP’den yana tutum alacak, insanlığın yeniden yeşereceği bir ülke düşümüzü barışla, özgürlükle, sanatla yoğurmaya devam edeceğiz.

Açıklamada imzaları yer alan aydın ve sanatçıların isimleri şu şekilde: Ahmet Melih Yılmaz, Ali Mert, Aslı Erdoğan, Aslı Tohumcu, Ayfer Tunç, Aysel Sağır, Ayşe Hicran Özgür, Ayşegül Tözeren, Burak Tamdoğan, Burhan Sönmez, C. Hakkı Zariç, Cengiz Çelik, Cihan İnan Bekar, Çağrı Mengüç, Emre Canpolat, Ertuğrul Mavioğlu, Feridun Koç, Fırat Kuyurtar, Figen Şakacı, Gaye Boralıoğlu, Giray Kemer, Gönül Kıvılcım, Hatice Meryem, Haydar Karataş, Irmak Bahçeci, İlkay Akkaya, Mahir Ünsal Eriş, Murat Özyaşar, Murat Uyurkulak, Nermin Yıldırım, Nur Sürer, Nuri Karadeniz, Özcan Alper, Özge Özdemir, Özge Yıldırım Çelik, Özgün Enver Bulut, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Seren Yüce, Sevinç Koçak, Sibel Oral, Sibel Öz, Sibel Yerdeniz, Simge Gedizlioğlu, Şeyma Gökçe Cengiz, Vedat Türkali, Volkan Yosunlu, Yasemin Göksu, Yavuz Ekinci ve Zana Kılıç.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu