Güncel

Ozan Sökmen Gülsuyu’nda son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehir'de çatışmada şehit düşen MLKP savaşçısı Ozan Sökmen, polis ablukası altından Gülsuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Aynı çatışmada şehit düşen Fırat Şeran polisin kaçırması sonucu Yayla Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

Eskişehir’de özel harekat polisleri ile yaşanan çatışmada şehit düşen MLKP savaşçısı Ozan Sökmen, Gülsuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Polis ablukasına alınan Gülsuyu Cemevi’nde yapılan törene Ozan Sökmen’in ailesi ile yakınları, ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan Yaratan, Gülsüyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği Ali Şengül, HDP, SMF, Partizan ve  Sökmen’in yoldaşları katıldı.

Cemevinde yapılan törenin ardından Sökmen, polis ablukası altında Gülsuyu Mezarlığına götürüldü ve defnedildi. Saygı duruşunun ardından Sökmen’in mezarı başında ÖTSP adına yapılan konuşmada, “Çok acı bir günden geçiyoruz. Ozan ve Fırat’ı sonsuzluğa uğurluyoruz. Ozan ve Fırat’ın çıkışlarından onur ve gurur duyuyoruz. Herkesin Avrupa’ya gittiği bir dönemde Ozan ve Fırat burada kalıp mücadele etmeyi seçerek önemli bir mesaj vermişlerdir. Yeliz ve Şirin’in izinden gitmişlerdir. Onları mücadelemizde yaşatacağız” denildi.

Kitle, törenin ardından cemevine geçerek, Sökmen için verilen lokmaya katıldı. (Haber Merkezi)

Kaynak: etha

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu