Güncel

Polis siyasetçileri engelledi ‘Meclis’in görevi bitti’ dedi

Nusaybin ve Savur’da da polisler, HDP’li meclis üyelerinin kayyum darbesiyle gasp edilen belediyelere girişlerine izin vermedi

Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerinden sonra Mardin’in Nusaybin ve Savur ilçelerinde de Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerinin kayyum atanan belediyelere girişlerine izin verilmedi. Toplu bir halde gelen HDP’li seçilmişler her iki ilçede de TOMA ve zırhlı araçlar ile abluka altına alınan belediye binasına  girişleri polisler tarafından engellendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Nusaybin’de, polisler meclis üyelerinin belediyeye girişlerinin engellenmesi ile ilgili herhangi bir gerekçe göstermedi. Polisler, gazetecilerin de görüntü çekmesine engel olarak GBT kontrolü yaptı.

Savur’da da engelle karşılaşan meclis üyeleri ve polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmada polisler meclis üyelerine “Belediye Başkanı (Kayyım) davet etmedi ise, toplantı yapılmayacak. Sizleri de davet eden olmamış. Kayyum atandıktan sonra Meclis’in görevi bitti” demesi dikkat çekti.

Bunun üzerine meclis üyeleri konu hakkında tutanak tuttu. Polisler tutanağı imzalamadı. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu