DünyaGüncel

Gazze Merkez Pazarı İsrail Füzeleriyle Vuruldu

iki İsrail füzesi Nuseirat mülteci kampında bir pazarı vurdu. 13 Filistinlinin öldüğü açıklandı

Siyonist İsrail devletinin Gazze’ye yönelik soykırım saldırıları sürüyor. En son İsrail füzeleriyle Gazze merkezindeki Nuseirat Mülteci Kampında bir pazar yerini vurdu. Al-Mayadeen’in bildirdiğine göre, Nuseirat pazarına yapılan saldırı sonucunda 13 Filistinlinin öldüğü açıklandı. Bu sayının artması bekleniyor.

Füzeler, harap olmuş kamptaki binlerce kişiye hızlı yemek sağlaması nedeniyle pek çok kişinin uğrak yeri olan Abu al-Sahel Aq’l restoranına isabet etti.

Palestine Chronicle muhabiri saldırının sonucunun “korkunç bir katliam” olduğunu söyledi. Ayrıca ambulansların ve sivil savunma ekiplerinin büyük yıkım nedeniyle bölgeye giremediğini söyledi.

Nuseirat’ın büyüklüğü son iki hafta içinde iki katına çıktı, çünkü yaklaşık 100,000 kişi İsrail’in Şerit’in kuzey bölgelerini hedef alan bombalarından kaçmak için buraya akın etti.

Ancak Nuseirat aynı zamanda yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan İsrail saldırılarının da ana hedeflerinden biri oldu.

On binlerce Nuseirat mültecisi şu anda, yerinden edilmiş ve paniğe kapılmış aileler için büyük sığınaklara dönüşen Birleşmiş Milletler tarafından işletilen okullarda bulunuyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu