Güncel

Sağlık emekçileri: Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans

İstanbul'da sağlık emekçileri, sağlıkta şiddeti protesto etti. "Sağlıkta dönüşüm" politikalarına son verilmesini isteyen sağlık emekçileri, can güvenliklerinin sağlanması için adım atılmasını istedi.

SES Aksaray Şubesi, Türk Sağlık-Sen, Tez-Koop-İş ve Sağlık-iş, Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Polikliniği girişinde sağlıkta şiddete karşı eylem yaptı.

“Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” yazılı pankartın açıldığı eylemde Tez Koop-İş Çapa İşyeri Temsilcisi Tuğba Kutluca açıklama yaptı. Salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin sayısının yüzü geçtiğine dikkat çeken Kutluca,

“Sağlık emekçilerine yönelik şiddet bugüne kadar bu ülkenin gündeminden hiç düşmedi, düşmemekle beraber bunun önüne geçebilecek hiçbir çalışma, hiçbir düzenleme tam anlamıyla yapılmadı, yapılmak istenmedi. Meslek odalarının kapanması gerektiği naralarıyla beraber biz sağlık emekçleri de hedef gösterilmekteyiz” dedi.

Ankara Keçiören’de ve Çapa’da sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hatırlatan Kutluca, yeterli yasal düzenleme ve cezalandırma, caydırıcı önlemler alınmadığından şiddet olaylarının günlük yaşamın bir parçası olduğunu kaydetti.

Pandemi sürecinde yaşamlarını ortaya koyarak, sevdiklerinden ayrı kalarak toplum için çabalayan sağlık emekçilerine yönelik her türlü şiddeti lanetleyen Kutluca,

“Sistemsel bir sorunun bütün öfkesinin her türlü şiddet olarak sağlık emekçilerinden çıkartılmasını kabul etmiyoruz. Bir ülkenin sağlık hizmetini sırtlanmış binlerce sağlık çalışanının öncelikli talebi can güvenliğinin sağlanmasıdır.

Hiçbir sağlık çalışanı bugün ‘şiddete kalır mıyım’ korkusuyla işine gitmemelidir. Bir an önce sağlıkta dönüşüm politikalarından vazgeçilmesi ve etkin bir şiddet yasası çıkarılmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı ve diğer ilgili mercileri sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylem alkşı ve sloganlarla  sona erdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu