GüncelManşet

Ankara’da Hrant anmaları

Ankara: Hrant Dink’in katledilişinin 6. yıl dönümünde Ankara Meydan Sahnesi’nde panel düzenlendi.

Panel Hrant Dink için saygı duruşu ile başladı. Ardından Hrant’ın hayatından kesitlerin olduğu fotoğraflarla, “Sari Gyalin” ezgisi eşliğinde sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından Sibel Özbudun, Garen Mikaelyan, İsmail Beşikçi, Hrant Kasparyan, Khachig Mouradian, Temel Demirer, Sevak Artsuni, Şiar Rişvanoğlu ve Sait Çetinoğlu katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

“Hrant denince Kaypakkaya gelir akla”

Panelde Hrant’ın katliyle, Ermeni soykırımcı zihniyetin devlet nezdinde halen sürdürüldüğü vurgusu yapıldı.

Ermenilerin, üzerinden 100 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hala büyük bir kararlılıkla bu topraklara bağlı olduğunu dile getiren Ermeni konuşmacılar, bu topraklarda yaşayan Ermeniler’in de hayatlarının kolay olmadığını belirtti.

Türkiye burjuvazisinin 1915’te katledilen Ermeniler’in mülklerine ve her türden madeni eşyalarına el koydukları ve halen bu eşyaları pervasızca kullanıldığının apaçık ortada olduğunu söylediler.

Hrant katliamı üzerine pek çok şey yazıp çizen Türk burjuvazisinin ezeli ve ebedi bir Ermeni düşmanlığının var olduğu verilen mahkeme kararlarından ve Yargıtay’ın onamasından anlaşılıyor. Mahkeme başkanının “kamu baş denetçisi” olarak ödüllendirilmesi Hrant Dink’in katlinin devlet eliyle gerçekleştirildiğinin apaçık bir göstergesidir.

Temel Demirer söz aldığında Hrant denilince akla İbrahim Kaypakkaya‘nın halk savaşını anlatan onurlu mücadelesi geliyor dedi.

 

Anma arasında eylem

Hrant’ın katledildiği saat 15.00’de panele ara verilerek Zafer Çarşısı önüne doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş basın açıklaması ve “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil devlet hesap verecek”, “Bıjı bratiya gelan” sloganlarıyla son buldu.

Ardından etkinlik alanına dönülerek panele devam edildi.

Panelde Ermeni soykırımı ve Hrant Dink’in katlinin yanı sıra KCK operasyonlarına, Maraş, Çorum, Dersim ve Madımak katliamlarına; Amed Hapishanesi başta olmak üzere pek çok hapishanede uygulanan işkencelere, küçücük bedeninden 13 kurşun çıkarılan Uğur Kaymaz’a 12 Eylül darbesine, Roboski katliamına ve Paris’te katledilen 3 karanfile de vurgu yapıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu