Güncel

Tarsus Kapalı Kadın Hapishanesi’nde 18 Mayıs anması

Tarsus Kapalı Kadın Hapishanesi’nde PKK ve TKP/ML dava tutsakları, komünist önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler şahsında Mayıs ayı şehitleri anması gerçekleştirdi.

H. Merkezi: Tarsus Kapalı Kadın Hapishanesi’nden 18 Mayıs anması yapıldı. İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve dörtler şahsında Mayıs ayı şehitleri anıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, “Mayıs şehitlerini unutma, unutturma”, “Şehit namırın”, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya” ve çeşitli sloganlar atıldı. Sloganların ardından PKK dava tutsakları ve TKP/ML dava tutsakları adına açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda, “İbrahim Kaypakkaya kuşkusuz temel teorik tezleriyle ve KP’nin kurucu önderi olması sıfatıyla bugünden sadece tarihsel bir kategoriye indirilemeyecek kadar güncelliğini korumaktadır. Kısa ömrü devrimci düşüncelerinin rotasına çıkarmaya, ülke gerçekliğine MLM biliminin yol göstericiliğinde ışık tutmasına yetmiştir.”

Yapılan açıklamaların devamında, “TDH’nin o dönemlerde ideolojisi yeni yeni oluşurken, onun tahlileri günümüze uyarlanınca kurduğu köprü hala görkemli bir şekilde varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Komünist önderin ‘Kemalizm’ ve ‘Kürt ulusu’ hakkındaki tespitleri bugün gelinen aşamada geçerliliğini hala korumaktadır. Kürt ulusunun kimlik arayışı ve baskıya, zulme, sömürüye, talana karşı açmış olduğu bayrak gelinen aşamada çıkış noktası olarak en başından beri İbrahim yoldaşı işaret etmektedir” denildi.

Yine açıklamalarda Haki Karer’e, “Karadeniz’in yiğit neferiydi. Kürt değildi, kendisini ezilen halkları özgürlüğe kavuşturma noktasında Kürt analarıyla bütünleştirmişti. Kürt ulusal hareketinin önder kadrolarındandı. Kendisine sunulan yaşamın tüm bencilliğini elinin tersiyle itip atıldı mücadeleye…” diyerek değinildi.

“Dörtlerin bedeni yandıkça tarih tutuştu” başlığıyla “12 AFC’sinin getirdiği baskı, zulüm ve dayatmalarına karşı cevap niteliğinde 18 Mayıs şafağında kendi yaşamlarına son vererek ölümsüzleştiler. Oysaki yanan sadece bedenleri oldu? Yoksa bir halkın gün geçtikçe büyüyen, zulmün karşısına her gün korkusuzca dikilen halkın öfke dolu tarihimiydi?…” denilerek Dörtler anlatıldı.

Yapılan açıklamaların ardından İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler üzerine sohbetler edildi. Kaypakkaya’nın ardılları ve Kürt ulusal hareketi verdiği mücadele de son olarak Mayıs ayında şehit düşen yoldaşlarla birlikte mücadele bayrağının daha da yukarı taşınacağına vurgu yapıldı. Sonrasında okunan türküler ve marşlarla etkinlik sona erdi.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu