DünyaGüncel

HİNDİSTAN | Korona krizinde her gün ürününü satamayan en az iki köylü intihar etti

Koronavirüs salgınında patronları kurtaran devletler, işçi ve yoksul köylüleri işsizlik ve yoksulluğa terk etmiş durumdalar. Hindistan’da bir ayda 300’den fazla köylü intihar etti.

Hindistan’da köylü intiharlarında ciddi artış yaşanıyor. Maharashtra eyaletinin Marathwada bölgesinde, sadece resmi rakamlara göre karantina dönemi olan Mart ve Nisan aylarında neredeyse her güne iki köylü intiharının kayda geçtiği görülüyor.

Aurangabad bölüm komiseri tarafından devlet hükümetine sunulan rakamlara göre, Ocak-Nisan aylarında 231, Mart ve Nisan ayında toplam 109 köylü intihar etti. Ancak gerçek rakamlar bu sayıların çok daha üzerinde ve durumun giderek vahimleştiğini gösteriyor. Avaninews’te yer alan habere göre sadece bir ay boyunca intihar eden köylülerin sayısı 300’ün üzerinde.

Koronada köylüler ürünlerinin yüzde 10’unu satamadı

Köylü sendikası Shetkari Organizayonu başkanı Anil Ghanwat, köylülerin halihazırda var olan sıkıntılarının Kovid-19 krizinin getirdiği zorluklarla birleştiğine dikkat çekti. Köylülerin tohum ekecek ve ailelerine bakacak paraları olmadığını açıkladı.

“Korona krizinin tarım üzerindeki etkisinin birkaç yıl sürmesi bekleniyor ve köylüler bu dönemde daha savunmasız olacaktır” diyen Ghanwat, Kuzeybatı’da köylülerin ürünleri için pazar olmadığına ve karantina sırasında köylülerin ürünlerinin yüzde 10’unu bile satamadığını vurguladı.

İntiharlar dört yılda iki katına çıktı

Maharashtra hükümeti tarafından Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’na sunulan istatistiklere göre, Ocak 2011’den Aralık 2014’e kadar kayda geçen 6.268 köylü intiharı yaşanmıştı. Ancak 2015-18 arasında kaydedilen bu intihar sayısı neredeyse iki katına çıkarak 11,995 olması; Maharashtra’da köylülerin durumunun canlı kanıtıdır.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu