Güncel

4. ICOR Dünya Konferansı Sonuç Bildirgesi açıklandı

Engellemelere rağmen 4. ICOR Dünya Konferansı gerçekleşti. Devrim mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anıldığı konferansta, şehitlerin anısına bağlılıkla mücadele yürütüleceği kaydedildi. Konferansın sonuç bildirgesi açıklandı.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) Dünya Konferansı’nın dördüncüsü, Ekim 2021 tarihinde gerçekleşti. ICOR’un üye örgütlerinin yüzde 50’sini temsil eden 26 ülkeden toplam 31 parti ve örgütün delege olarak katıldığı konferans çok  sayıda engelleme girişimine rağmen başarıyla gerçekleşti.

Konferansta, son ICOR dünya konferansından bu yana ölümsüzleşen devrimciler anıldı, onların anılarına ve ideallerine bağlı kalınacağı andı içildi.

Konferansta yapılan konuşmalarda, ekonomik-politik durum üzerine yapılan 53 konuşmada dünya çapında belirli durumlar ve sorunlara odaklanıldı. Konuşmaların merkezinde 2018’den bu yana yeni dünya ekonomik ve finansal krizin durduğu emperyalist dünya sisteminin istikrarsızlığının yarattığı çoklu kriz halinin koronavirüsten dolayı derinleştiği belirtildi.

Sosyalizmin maddi zemini güçleniyor

Emperyalist dünya sisteminde, işçi sınıfında ve kitle mücadelelerinde hızlı ve ani devrimci gelişmelere dikkat çekilen konferansta, emperyalist dünya sisteminin genel toplumsal krizinin işaretlerinin çoğaldığı kaydedildi.

Sosyalizmin maddi zemininin güçlendiği vurgulanan konferansın sonuç bildirgesi açıklandı.

Emperyalizmin teşhirinin ve sosyalist perspektifin yayılması faaliyetlerinin süreceği kararlaştırılan konferansta, “Antikomünizm, reformizm, revizyonizm, ırkçılık, faşizm, dinsel gericiliğe karşı ideolojik mücadeleyi sürdürmeliyiz ve proleter ideolojiyi içimizde ve pratik çalışmalarımızda güçlendirmeliyiz” denildi.

Gençliğin mücadelesinin önemine dikkat çekilen sonuç bildirgesinde,  yılında Nairobi’de Afrikalı Gençlik Konferansı planlandığı duyuruldu.

Georges İbrahim Abdallah’a bir gün adanacak

Marksist Leninist strateji ve taktiği üzerine anlayış geliştirmek ve sonuç çıkarmak için çeşitli etkinlikler yapılması planlanan konferansın sonuç bildirgesinde, “ICOR, devrimci kadın çalışmalarının güçlendirilmesi için inisiyatif alır ve bir kadın toplantısı düzenler. 3. Dünya Kadın Konferansı’nın karşılıklı etkileşim halinde hazırlıklarına katılır” ifadeleri kullanıldı.

ICOR’un uluslararası işçi koordinasyonunu geliştirdiği ve 3. Uluslararası Madenci Konferansı’nı 2023 yılında örgütlemeye hazırlandığı duyurulan sonuç bildirgesinde, Tunus’ta gerçekleşecek olan Dünya Kadın Konferansı’na hazırlık yapıldığı ve 2023 yılında da dünya köylü konferansı örgütlemeyi hedeflediğini belirtildi.

Belirlenen dört mücadele gününün dışında, işçi mücadeleleri ve sınıf mücadelesinin değişik konularıyla ilgili faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanacağı ifade edilen sonuç bildirgesinde, Filistin veye Kürt özgürlük mücadelesinin ele alınacağı bu bağlamda da Georges İbrahim Abdallah’a bir gün adanacağı dile getirildi.

Sonuç bildirgesinde, MLPD üyesi Monika Gärtner-Engel yeniden Genel Koordinatör ve CPI/ML Red Star üyesi Sanjay, Genel Koordinatör Yardımcısı seçildiğini aktarıldı.

Sonuç bildirgesinde, rezolusyonlar aktarıldı

4. Dünya Konferansı şu konular hakkında rezolusyon çıkardı. Sonuç bildirgesinde, rezolusyonlar şöyle aktarıldı: “Siyasi tutsaklarla ve baskılara maruz kalan devrimcilerle dayanışma, Nepal’ın bazı bölgelerinin Hindistan tarafından işgali, Millenium Challenge Corporation’a karşı tutum, Filistin kurtuluş mücadelesi ile dayanışma, 25 Temmuz Tunus halk ayaklanmasıyla dayanışma, enternasyonal gençliğin emperyalizm ve faşizme karşı çağrısı, George Ibrahim Abdallah ile dayanışma, antikomünizme karşı tutum, Batı Sahra’nın bağımsızlığı, dünyadaki gıda sorunu, Fransız emperyalizmi ve müttefikleri tarafından gerçekleşen Sahel işgali, Latin Amerika’daki sağ ve ultra sağ hükümetlerine karşı antiemperyalist ve antifaşist birleşik cephe kuruluşu, AB emperyalizminin şovenist planlarına karşı doğal kaynaklarının aşırı sömürüsü, Çin-Shenzen’deki tutuklanan yoldaşlarla dayanışma, mültecilerin öz örgütlülüğün geliştirilmesi ve kıtalar arası dayanışmanın örgütlenme biçimleri, Hindistanlı köylülerle dayanışma, sağlık ve eğitim hakkı ve bu sektörün özelleştirilmesi, Rojava’ya karşı Türk devletinin saldırganlığına karşı tutum.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu